Ep. 56 Hvordan mestre selskap og fest? – 8 råd for når du på restaurant eller i sosiale lag

Denne episoden blir viet til hvordan du kan håndtere selskap, restauranter og fester.

Disse tingene skal i bunn og grunn være kjekt, men realiteten er jo at svært mange kan plages av dårlig samvittighet eller stresser basert på valgene dem tar og forventningene dem opplever å måtte leve opp til.

Jeg ønsker å gi deg noen gode råd og tips som kan gjøre at du kan nyte slike anledninger uten å ende opp med dårlig samvittighet eller en trang om å måtte «fikse» noe i etterkant.

Link til hele

De 8 punktene jeg tar opp er følgende:

1 Senk skuldrene og fokuser på deg selv.  Ingen kan bestemme eller har noe med hva, når og hvor mye du skal spise eller drikke. Det er du som sitter ved styret. Det er faktisk ingenting du MÅ gjøre bare fordi andre gjør det. Ingen blir noe særlig krenket om du sier nei takk på en pen måte eller rett ig slett ikke sier noe. Om du ikke ønsker å spise masse julekaker en vennekveld vil nok ingen legge merke til at du ikke tar. Med mindre du selv gjør en stor greie ut av det…. Du føler gjerne at alle kommer til å se på deg, eller er bekymret over hva andre kommer til å tenke. Men realiteten er jo det at vi alle er mer en nok opptatt av oss selv. Og er vi ærlig. Vist noen Skulle dømme deg og dine valg eller ikke respekterer dem, er det noen du vil ha som venn?

Du bestemmer og du trenger ikke rettferdiggjøre dine valg. Husk det. Bare det å gjøre seg bevisst på det vil bidra til at du vil være litt mer avslappet. Dermed vil du også ta bedre valg.

2. Det å Sett av kaloriene I forkant og planlegge dagen bakover for å sørge for at du får I deg det du trenger.  Tenk føre var og Fyll opp med det kroppen trenger.

Vist du vet at middagen inneholder lite næringsrik mat så vær obs på å få i deg masse næringsrik mat til lunsj og frokost.

Her gjelder det å Forstå hva som bidrar til metthetsfølelse og legg et godt grunnlag!

Typisk mettende mat er:

– Magert protein ( magert kjøtt, magre meieriprodukter, hvit fisk, eggehvite etc. )

– Grove karbohydrater ( havregryn, grovt brød , linser, bønner, potet etc.)

– Frukt og grønt ( på grunn av mye fiber og høyt volum )

3. Pre load

Konsepter med å spise eller drikke noe før «det digge» kalles pre-load. Mer om det kan du lese her:

Pre – load

4. Unngå unødvendige kaloribomber

Unngå unødvendige kaloribomber som ikke gir deg noe. En pepperkaker på farten, en ekstra ause smørsaus eller sukkerholdig brus er virkelig ikke vits å bruke kalorier på. Men det er nettopp disse små tingene som baller seg opp til å bli mange kalorier.

Mer her

5  forsyne deg en gang og vær bevisst på valgene.

Mer om det her

Og denne regelen for bevisstgjøring er fin

For en bevisstgjøring vil nok 30 sek regelen hjelpe:

30-sek regelen

6. Se på ting langsiktig

Man blir ikke tynn på en dag og på lik linje blir Man ikke tykk på en dag. Vist man hadde lagt på seg 2 kg av et ekstra kakestykke så hadde man også mistet 2 kg ved å unngå det…

Mer her

 

7. Stå I valgene og nyt det

Nyt det!

8. Kapittel

Del opp selskaper i ulike «kapittel». Ha et kapittel dedikert til å spise og ett annet til de sosiale..  Ta aktive valg, nyt det, bla til neste side, reflekter over det du «las» og ta med deg lærdommen til neste kapittel.

Jeg håper disse rådene kan hjelpe deg med å fjerne noe av nervøsiteten når det kommer til slike settinger!

Har du spørsmål til meg, forslag til tema eller annet kan du kontakte meg på instagram eller mail:

Mini_morimi

Post@morimi.no

Du kan også lese artiklene mine her:

Innlegg

 

Ønsker du å se mer om mitt tilbud angående online coaching finner du alt du trenger her:

Coaching