Hva kan skje med mer mat og fornuftig trening | Et eksempel på at mindre mat og mer kardio ofte ikke er riktig vei

Før du leser denne anmeldelsen vil jeg gi deg litt kontekst. Denne damen her vant en måned med  Bawesome Bundle . Allerede før oppstart hadde hun er vanvittig godt treningsgrunnlag og god kompetanse innen både kosthold og trening. ( Fysioterapeut). Det som hindret  henne i å få den progresjonen hun ønsket var det mentale.Blandt annet frykten for å spise mer mat, redselen for enkelte øvelser, lære seg ulike intensitetsnivåer på ulike økter og mer pauser.

Med dette grunnlaget skulle det ikke mye til fra min side for at det skulle si klikk for henne. Det krevde derimot ekstremt mye fra henne å bryte opp i gamle tankemønstre og tørre å stole på meg. Jeg vil bare si at jeg er vanvittig stolt. Både for de fysiske endringene, men spesielt det mentale!

Som mental trener er det min oppgave å hjelpe folk til å vokse mentalt og bli bedre kjent med egne tanker, følelser og handlinger. Det er noe denne kvinnen så til du grader har gjort og jeg er utrolig spent på reisen videre. Fordi med denne mentaliteten og den insantsevnen kan man virkelig få til de mest utrolige!

Her er hennes egne ord:

Jeg som aldri vinner noe, vant denne gangen den store Jackpoten. Jeg vant en mnd oppfølgning av Moritz og det rett etter en operasjon og en lengere sykdomsperiode med flere skader.

Jeg er selv en fagperson, en fysioterapeut som vet mye om kropp, helse og trening, en flerbarnsmor, en kronisk smertepasient, ei med flinkpike syndromet, og ikke minst ei med utrolig strenge rutiner og regler for meg selv når det kommer til mat og trening. Som nevnt har jeg i mange år slitt med store smerter og mange sykehusinnleggelser og for å håndtere dette har jeg brukt trening som medisin og da gjerne hard trening. Dette har vært min rømningsvei og min måte å flytte fokus på. Jeg har også laget meg egne ideer, regler og rutiner for å holde kroppen i sjakk når det kommer til ernæring. Med min bakgrunn og utdannelse, skulle man jo tro at jeg kunne finne ut av ting selv, men jeg hadde gått meg vill på stien og sett meg helt blind på alle snarveiene på veien. Vi trenger alle en hjelpende hånd iblandt og det viser absolutt ingen svakhet å be om dette når det er nødvendig, det er heller en styrke å klare å se at dette kan bidra til en ønsket endring. Så lenge jeg kan huske har jeg vært den kraftige jenta, men den sterke kraftige jenta, som har drevet med mye forskjellig sport, men som elsker OCR og styrke. Gang på gang er jeg blitt fortalt hva jeg bør gjøre og hva jeg ikke bør gjøre av leger i spesialisthelsetjenesten og hadde jeg hørt på dem, hadde jeg liggi som et slakt på sofaen og gjort svært lite og i hvertfall ikke klart å stå i 100% jobb.

Jeg har lenge drømt om en kropp som er sterk nok, sterk nok til å være den aktive mammaen jeg ønsker, stå i jobb og være minst mulig smerte påvirket i det daglige. I mitt hode ville dette skje, bare jeg kom til det magiske tallet, spiste kun superstrikt og sundt, fulgte disse reglene jeg har laget for meg selv, men resultatet jeg har jobbet for i så mange år lot vente på seg i mange år. Gang på gang smalt jeg rett i veggen med skader, sykehusinnleggelser og ikke minst vekten jobbet aldri MED meg , men alltid MOT meg.

Så kom denne unge gutten med dialekten inn i bildet, han som gjorde narr av oss Østfoldinger, han som stilte de kritiske spørsmålene, men også han som lyttet og kom med mange gode, reflekterte, men også noen ganger nokså harde rådene. Denne unge gutten satt inne med ekstremt mye kunnskap og egenerfaring, noe som gav meg en stor tillitt fra start av. Han stilte meg til veggs flere ganger igjennom denne måneden, han trengte meg inn i det hjørnet jeg så lenge hadde unngått, bare for å få meg til å starte en prosess som har liggi godt bevart bak en vegg med regler og rutiner. Ting ble satt i et annet system, et system som gikk på hverdagskos, at det ikke finnes god og dårlig mat. Jeg økte mengden mat kombinert med svært nøye planlagt treningsopplegg, et helt annet opplegg enn hva jeg til vanlig kjørte.

Dette har vært svært tøft og meget utfordrende, men de gode veiledede og støttende meldingene Eller telefonsamtalene har aldri vært langt unna. Resultatene begynte å komme og de har kommet raskt, tenk kun en mnd har gått og den nye stien min er langt fra ferdig tråkket opp.

Den stien vil stadig finne stikkveier, men nå har jeg flere verktøy i verktøykassen til å håndtere livet som skjer.

Tusen takk Moritz for denne muligheten og jeg kan med stor trygghet anbefale deg til både kjente og ukjente 

Ønsker du mer om lignende tema? Sjekk denne podcasten

https://spotify.link/EbgEFVmHoBb

https://spotify.link/WWnTKOoHoBb

https://spotify.link/KxPv4FrHoBb

https://spotify.link/ZeGmVFsHoBb

https://spotify.link/pVsBe6tHoBb

https://spotify.link/EpvrZmvHoBb

https://spotify.link/a13uwZxHoBb

https://spotify.link/celvjVzHoBb

Link til alle episoder med shownotes

https://morimi.no/category/podcast/

Har du spørsmål til meg, forslag til tema eller annet kan du kontakte meg på instagram eller mail:

@mini_morimi

Post@morimi.no

Du kan også lese artiklene mine her:

Innlegg

Ønsker du å se mer om mitt tilbud angående online coaching finner du alt du trenger her:

Coaching