Pimp up your yoghurt! | Noen tips til å gjøre meieriprodukter mer mettende

Jeg får støtt og stadig spørsmål om hva man kan gjøre for å gjøre magre meieriprodukter ( eller veganske alternativ) mer mettende eller litt mer spennende å spise.

Så istedenfor å alltid repetere meg selv tenkte jeg at jeg like greit kunne lage en post om det!

Den første er rett og slett ved å gjøre yoghurten litt mer næringsrik og mettende ved å blande inn fiberhusk. Se her

Denne over er en favoritt hos meg! Jeg elsker pudding!

Men er aldri tålmodig nok å styre med gelatin eller lignende. Videre er jeg alt for gjerrige til å kjøpe ferdig proteinpudding ( hvor forøvrig mange har mye dårligere enn hva man skulle trudd ) og til slutt har vi helt vanlig pudding som ofte inneholder lite næringsstoffer og metter lite….

Yoghurt i seg selv er heller ikke så super mettende og ofte har de magre eller «sukkerfri» variantene en veldig vassete konsistens.

Har du smakt tysk mager kesam, kvarg eller tyrkisk yoghurt vet du hva jeg mener ? ?

Hva er løsningen?

Vell, ved å blande inn 1-2 ts fiberhusk ( psyllium husk)( får du en tykk pudding konsistens OG en mer mettende yoghurt! Du kan også bruke avfettet linfrømel eller knuste linfrø. Dem binder ekstremt mye væske og det går mye raskere enn fiberhusk. Det smaker mye bedre og gir en endra bedre konsistens. Her vil 2-3g være mer enn nok for 200g yoghurt. Bare være obs på at du ikke bør innta mer enn 1-2ss per dag og at spebarn ikke bør innta ubehandlede linfrø på grunn av blåsyre i ubehandlede linfrø.

 

Et godt tips er å bruke en så mager yoghurt som mulig ( minst mulig kcal ) med naturell smak også blande inn bakekakao, soya protein, casein protein, proteinpulver, flavour drops/ zero drops eller smaks pulver ( sjekk Chunky flavour på Amazon!).

Videre er Mulighetene man har nærmest uendelige, men her er noen av mine favoritter. Jeg pleier som regel å bruke mager kesam , cottage cheese eller gresk yoghurt. Dem er de som er mest Proteinrike, fyldig og mettende. Bare ver obs på å velge de fettreduserte variantene. Dem med full fett blir fort ganske store kaloribomber og inneholder mye mettet fett. MEN dem med litt høyere fettprosent er utmerket som erstatning for smør og olje i bakst. ?

Som i dette brødet eller disse browniesene eller disse kanelbollene

Fungerer også utmerket i vaffelrører! Se denne enkle og denne enkle  og denne fancy!

kan også lage en super digg kinder bowl

Eller Konfekt kuler eller med proteinpulver her

Og når vi allerede er inne på Baking. Kesam / Proteinpulver (blandet med 3x mengde vann ) samemn med nøttemel som du putter I mikroen noen minutter mikro eller ovn er bare ELSK!

Å blande inn et egg eller eggehvite i kesam eller Proteinpulver og søtning som du setter i ovn eller mikroen vil også gi deg tidenes ostekake.  Se feks her

Eller denne varianten

Eller hva med å ha det som fyll som i denne og denne

Du kan også lage en mer proteinrik guacamole!

Se her

Og tru det eller ei. Men i søte Komler funker dem også! Se her og her

Sist men ikke minst kan du lage fantastiske fluffs eller iskrem ved å piske sammen Xanthan gum og en veldig lett yoghurt eller melk! Her blander du rett og slett 300g melk ( gjerne med smak) med 3g Xanthan gum og bruker en stavmikser til å piske det opp. Blander du inn litt ekstra søtning og feks. Frokostblanding eller bær/ banan før du putter det i frysen for noen timer så har du tidenes chunky iskrem!

Se her

Eller denne fruktige varianten

Eller denne

Er du ikke så tålmodig kan du også spise det som fluff som i dette eksemplet her eller denne med proteinpulver

En ting jeg ikke nevner er å blande inn frukt og grønt, men den ser jeg på som selvforklarende om har du følgt. *kremt* ½ AV TALLERKENEN *kremt* ?

Enn annen ting er krydder som kanel og kardemomme

Skal du teste ut noen av varianten på bildene under?

Tagg meg gjerne i innlegg eller story om du tester!

En siste ting. Jeg får noen få ledige coaching plasser nå i juli. Så om du ønsker å trene i sommer eller bruke litt roligere dager i sommerferien til å sette deg inn I kosthold og forstå hva du spiser så er det bare å ta kontakt!