Trening gjennom svangerskap | Når trening blir en naturlig del av livet

Jeg begynte å trene med Moritz for snart 2 år siden. I begynnelsen så jeg for meg å gå 10 ganger for å lære litt teknikk, og deretter trene på egenhånd.

Jeg ble utfordret på «hva er det du venter på?». Jeg hadde nemlig tenkt å vente med pt-timer til jeg hadde kommet i litt bedre form på egenhånd, noe jeg ikke hadde fått til etter 2 år med liknende planer.

Vi satte i gang med to treningstimer i uken, og jeg fikk fort blod på tann.

Timene er kjekke og varierte, samtidig ingen hokus pokus-øvelser a la Instagram.

Selv om han har mange gode tips viser han ikke til lettvinte løsninger, men at regelmessig trening over tid gir gode resultater.

Foruten glede og mestringsfølelse på timene opplever jeg også mer ro og overskudd i hverdagen.

Jeg liker veldig godt at Moritz er oppdatert på forskning, og er flink å dele av sin kunnskap på en forståelig måte, noe som jeg også brenner for. Jeg har også fått innspill til kosthold, men ikke før jeg selv ga beskjed om at jeg var klar for dette.

 

Moritz er kreativ og fleksibel, og da treningssenteret var stengt ifm covid-19 situasjonen prøvde jeg hjemmetrening via video, og fikk tilpasset program ut fra tilgjengelig utstyr hjemme. Dette fungerte også bra.

 

Moritz har fulgt meg under det siste av tre svangerskap, og jeg har følt meg i bedre form og hatt mer overskudd enn ved tidligere svangerskap. At vekten var tilbake til før-gravid vekt mindre enn 10 dager etter fødsel ble også en bonus.

Moritz har lært meg å legge terskelen der den er mulig å komme over, og jeg har gått fra lavt aktivitetsnivå til regelmessig trening, og fått mye overskudd på kjøpet. Jeg kan ikke lenger se for meg et liv uten trening; det er blitt noe jeg gleder meg til. Å ha pt gjør at man forplikter seg til oppmøte, samtidig som man får et individuelt tilpasset treningsprogram, hvor også dagsformen er med på å styre øvelser og belastningen.

 

Treningen og Kostholdsveiledning har også spilt en viktig rolle i min vei tilbake til arbeidslivet. Jeg startet i ny jobb etter permisjonen og den fysiske aktiviteten og en sunt og variert kosthold med rom for kos og nytelse gjør at jeg klarer å balansere jobb, fritid og familie på en mye bedre måte. Jeg har rett og slett med overskudd og kapasitet! Det gjelder alt fra fokus på jobb til det å kunne leke med ungene utenå bli holdt igjen av diverse vondter. Ved siden av dette er det også en siste ting jeg liker med å ha en PT og trening, det er utrolig kjekt og sosialt! Det er så mange hyggelige mennesker på PT Service. Jeg blir alltid møtt med et smil og jeg drar alltid med et smilt rundt munnen!

Jeg nøler ikke med å anbefale andre å trene, få rehabilitering eller Kostholdsveiledning med Moritz.

Hilsen Marie Solli Slaattebræk , 3-barns mor og lege.

Mer om Marie kan du lese her