«God» og «Dårlig mat» | Strenge regler med uante konsekvenser

Jeg blir ofte spurt av klienter eller på Sosiale medier om mat som er «innafor» å spise.  Iblant får jrg inntrykket av at dem trur jeg sitter på en laaaaaang liste over «God» og «Dårlig mat». Eller en database hvor jeg søker opp en matvare også får jeg grønt eller rødt lys.

Realiteten er dog litt annen. Hvorfor? Fordi hvilken mat som er «innafor» kommer helt ann på kontekst og mengder! La oss se på noen bilder:

Som du kan se vil små valg kunne gjøre eorme forksjeller! Men om vi er innstilt på at «slaget er tapt » i slike saker så er det fort gjort å falle for svart hvitt tenking og være alt annet en løsningsorientert..

Bare fordi noe ikke er optimalt betyr ikke det at du like greit kan gi blanke f**n. Dessverre er det som regel nettopp det som skjer dersom vil deler inn mat i «ja og nei mat» eller «bra og dårlig mat»

Lytt gjerne også til denne for mer om konsekvensene av en slik tankegang;

Ofte handler det ikke nødvendigvis om at det ikke er gode alternativer tilgjengelig. Tvert imot hadde det vært fult mulig å ta gode valg som metter godt og smaker godt. Men siden det er mat som «ikke er innafor» velger vi å skru av hjernen fordi vi allerede har «ødelagt alt»

Det det egentlig handler om er at vi er utrolig flinke til å finne unnskyldninger.

Vi bruker det at situasjonen ikke er optimal som unnskyldning til å fråtse. For å kunne innta mest mulig av det som eller er ulovlig. Når vi først har brutt reglene kan vi like greit gå all-in. Det er jo heller ingen som ville brutt inn i en bank også bare forsynt seg med en liten andel av pengene.

«Jeg hadde ikke noe valg»

«Jeg hadde ikke tid»

Alt dette er rett og slett ansvarsfraskrivelser. Du har alltid et valg. Det finnes alltid alternativer. Ved å ha ett låst tankemønster om at alt må være perfekt kommer man ingen vei.

Ikke skyld på ytre faktorer som grunn for at du ikke når målet ditt. Bruker du hver bidige situasjon som ikke er optimal som smutthull for å slippe å gjøre en innsats kommer du aldri i mål.

Ta ansvar, ta eierskap til prosessen og vær løsningsorientert.  Vil du forstå mer runde dette med «sunn» og «usunn» mat? Les denne

Hva er egentlig sunn mat? | Hvorfor du heller bør fokusere på å spise smart

Ikke gjør det deg avhengig av at Jupiter månen, Saturn og Venus står i linje på himmelen for at du skal kunne klare å jobbe mot, og nå målene dine.

Sett deg inn I kosthold og jobb med atferd. Det git varige resultater!

Trenger du hjelp med dette? Se her

Http//morimi.no/coaching/