Hva utgjør ditt totale daglige kaloriforbruk? | Det er en ekstremt undervurdert faktor for hvor mange kalorier du forbrenner per dag!

Det er jo mye snakk om kalorier ut vs. Kalorier inn. Vil du ned i vekt må du innta mindre kcal en du forbruker

Vil du opp i vekt må du spise flere kalorier en deg du forbruker. I media og andre steder er det ofte er stort fokus på den ene siden av regnestykket. Nemlig kalorier inn.

Folk henger seg også ofte også opp i bare en liten del av regnestykket som egentlig betyr mye mindre enn folk trur. Nemlig TEA, trening. For Ola og Kari Nordmann bidrar faktisk den energien man bruker på trening med veldig lite i forhold til de andre komponentene av forbrenningen. Men hva er det egentlig som bestemmer hvor mange kalorier vi forbruker på en dag? Hva er kaloriforbruket vårt satt sammen av?

I denne videoen kommer jeg til å gå gjennom det ulike delene av forbrenningen din. Slik at du kan få en bedre forståelse av regnestykket «kalorier inn vs. Kalorier ut»

Her en rask oversikt over de ulike komponentene:

RMR/BMR

Dette er din hvileforbrenning. Det er energien kroppen din trenger for å holde i gang livsviktige organer som hjerte , hjerne og lunger og livsviktige prosseer som blodsirkulasjon, hudproduksjon etc.

TEF:

Dette er kaloriene eller energien du bruker på å bryte ned kalorier du inntar slik at kroppen kam bruke det som energi og kan ta opp næringsstoffene fra maten. Selv om en kalori er en kalori så bruker kroppen ulike mengder energi på å fordøye matvarer. Eks. Det er kjempe lett for kroppen å hente energi fra smør, men den må bruke en god del mer kalorier på å fordøye kyllingfilet.

NEAT:

Energien du bruker på å gjøre alt av ubevisste handlinger. Som å fikle, lage mat,skrive , gå opp trappen etc. Hver enkelt av disse handlingen bruker relativt lite energi, men over dagen kan Dem summere seg opp Slik at NEAT utgjøre en ganske stor del av det totale energiforbruket.

TEA:

Energien eller kaloriene kroppen din forbruker på trening. Veldig mange overvurderer hvor mye den har å si. Med mindre du trener veldig mye eller veldig veldig tungt så vil nok ikke denne blokken av energiforbruket utgjøre me en 10-15% av ditt daglige kaloriforbruk.

Sjekk også gjerne ut denne artikkelen for litt mer om hvordan du kan finne ditt daglige kaloriforbruk og hvordan du bør bruke dette for å nå dine mål!

Er du lei alle ulike råd på Internett? | Ep. 60 en guide til vektnedgang og forståelse for kosthold – Hvordan gå ned i vekt uten ekstremdietter, kostplan, pulverkurer eller piller-

En annen fantastisk artikkel om NEAT kan du lese her!

The truth about your slow metabolism 

Link til alle episoder med shownotes

Har du spørsmål til meg, forslag til tema eller annet kan du kontakte meg på instagram eller mail:

@mini_morimi

Post@morimi.no

Du kan også lese artiklene mine her:

Innlegg

Ønsker du å se mer om mitt tilbud angående online coaching finner du alt du trenger her:

Coaching