Ernæringsjentenes favoritt gryte | Lettvint Chili con carne

Ingredienser

  • 400g karbonadedeig eller en boks hermetisk piknik skinke
  • 1 boks kidneybønner ( ca 250g drenert vekt)
  • 1 boks hermetiske tomater ( 400g)
  • 1 boks hermetisk mais (150g drenert vekt)
  • 100g løk
  • 600g gulrot ( her kan du også bruke kålrot, blomkål eller sellerirot)
  • 10g hvitløk
  • ½ rød chili
  • 100 g rød paprika
  • 100g grønn paprika
  • 1-2 ts chilikrydder / kajennepepper
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts salt

Ernæringsjentenes favoritt gryte | Lettvint Chili con carne

Per porsjon(4stk totalt):
328 kcal | 30g K | 7g F | 27g P

20-40 min

Ingredienser

  • 400g karbonadedeig eller en boks hermetisk piknik skinke
  • 1 boks kidneybønner ( ca 250g drenert vekt)
  • 1 boks hermetiske tomater ( 400g)
  • 1 boks hermetisk mais (150g drenert vekt)
  • 100g løk
  • 600g gulrot ( her kan du også bruke kålrot, blomkål eller sellerirot)
  • 10g hvitløk
  • ½ rød chili
  • 100 g rød paprika
  • 100g grønn paprika
  • 1-2 ts chilikrydder / kajennepepper
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts salt

Fremgangsmåte

  1. Start med å kutte alle grønnsakene i biter.
  2. Brun kjøttet sammen med løk, rotgrønnsaker, hvitløk og chili.
  3. Hell over hermetiske tomater og la det småkoke i 5 min
  4. Tilsetter bønner, mais og paprika.
  5. Krydre etter smak, og la det småkoke i et par minutter før servering.

Server med ris, quinoa, grovt brød, pita ,eller nachochips. 

Hjemmelagde potetchips eller luftig Brytebrødet passer også utmerket til! Server også gjerne med denne Guacamolen:

Du kan også helt fint bare ta mer av chilien og servere med en digg salat for å dekke behovet med grønnsaker. En fin huskeregel er at halve tallerkenen bør bestå av grønnsaker. 😉 

Topp også gjerne med frisk koriander!

En flott ting med denne chilien er at den nesten smaker bedre når den får stått en periode også varmet opp igjen! Derfor er den også utmerket å lage for mealprep! Hvem sier vell nei til denne gryteretter til lunsj eller å slippe å lage middag noen dager! En fin variasjon av smaker får du ved å endre urtene du topper den med og tilbehøret!

Dette er et samarbeid mellom Ernæringsjentene og meg! For masse nyttig informasjon rundt kosthold og helse samt mangel digge oppskrifter for store og små anbefaler jeg deg å sjekke ut instagram kontoene deres!

@Ernæringsjentene

@Ernæringsbarna

Her er det luftige Brytebrødet

Luftig Brytebrød | Eltefritt proteinrike rundstykker

Jeg har forresten også spilt inn podcast sammen me begge to! Lytt til dem her:

 

 

Ps! Vist du vil ha din oppskrift, en artikkel, et Treningsprogram eller annet delt på min nettside er det bare å ta kontakt på:

Post@morimi.no

Kanskje liker du også?

Screenshot_20230121_124103_Instagram

Pizzabaguette med sprø fries| Fylt og gratinert aubergin med potetbåter

20-40 min
pexels-photo-11112767

Verdens enkleste «Ben and jerry’s» protein iskrem | Lettvint Lav kalorie is

40-60 min
Mashed potato food photography recipe idea

Potetmos med en vri | Creamy protein potetmos

20-40 min
Screenshot_20230308_102602_Instagram

Ernæringsjentenes favoritt gryte | Lettvint Chili con carne

20-40 min