Turbo skyr Laugen | Enkle eltefrie rundstykker

Ingredienser

  • 400 g speltmel ( sammalt) ( eventuelt nytt ut 100g mel med 70g fettredusert mandelmel, 100g neutralt proteinpulver, 60g havrefiber eller 40g fettredusert kokosmel )
  • 10 g bakepulver
  • 200 g skyr eller mager kesam
  • 136 g skummet melk
  • En klype salt

For «Laugen«:

  • 1 L vann
  • 3 spiseskjeer natron

Turbo skyr Laugen | Enkle eltefrie rundstykker

Per rundstykke (12 stk med bare mel):
129 Kcal | 24g K | 0.5g F | 6.2g F

20-40 min

Ingredienser

  • 400 g speltmel ( sammalt) ( eventuelt nytt ut 100g mel med 70g fettredusert mandelmel, 100g neutralt proteinpulver, 60g havrefiber eller 40g fettredusert kokosmel )
  • 10 g bakepulver
  • 200 g skyr eller mager kesam
  • 136 g skummet melk
  • En klype salt

For «Laugen«:

  • 1 L vann
  • 3 spiseskjeer natron

Fremgangsmåte

  1. Rør sammen alle ingrediensene og kna deigen godt.
  2. Form 12 rundstykker
  3. Kok opp vannet med natron i en stor kasserolle. Sett av varmen når det har kokt.
  4. Bad hvert rundstykke i det varme vannet i 30s.
  5. Legg dem deretter på et bakepapir på en rist eller bakefat
  6. Lag et lite kors på toppen av hvert rundstykke
  7. Stek for 15 – 20 min ved 180 grader varmluft ( ikke Forvarm stekeovnen)
  8. Avkjøl og nyt!

Disse rundstykke er ikke bare fantastisk gode og lettvint, men dem metter også svært godt takket være høyt innhold av protein. Dette kan du forsterke enda mer ved å bytte ut 100g av melet med noen av de nevnte alternativene. Da får du både mer protein samt mer fiber. ( PS. Det lønner seg å blande inn 1 ts fiberhusk dersom du bytter ut noe av melet )

Om du er på den kreative siden kan du også blande inn chiafrø eller lignende. Ønsker du at dem skal minne mer om boller kan du bruke søtt proteinpulver eller blande inn litt sukrin gold. 

Uansett. Disse rundstykker smaker helt nydelig med syltetøy og noe ost/cottage cheese eller med spekeskinke/leverpostei og pickles! 

«Laugen» er forresten en spesiell tysk måte å lage rundstykker på. Det gir dem en nydelig konsistens og smak. Samme fremgangsmåte blir også brukt på noen pretzel oppskrifter. Dem blir sprø og luftig men blir ikke tørr beholder samtidig på en god og myk kjerne. Om du ikke har smakt det før anbefales det virkelig!

Kanskje liker du også?

photo-1586032340622-a86b847e8bdb

Cheesy Baked beans | Lettvint Bønnegrateng

20-40 min
Screenshot_20230304_121322_Instagram

Amalies overnight weetabixs med en vri | Mettende foodprep Cheesecake

10-20 min
Screenshot_20230324_112715_Instagram

High Volume Bolognese | Lettvint og mettende Pastarett

20-40 min
Screenshot_20230508_122923_YouTube

Verdens enkleste frokost boller | Små søte Protein rundstykker som ikke krever ovn!

20-40 min