Cheesy Baked beans | Lettvint Bønnegrateng
Ingredienser
- 1 boks Store hvite bønner ( ca. 250g drenert vekt )
- 200 g blomkål / bukettblanding (bytt gjerne ut 50-100g med løk )
- 50 g sukkerfri ketchup
- 200 g hakkede tomater
- 150 g mager cottage Cheese / 100g skinke
- Salt, pepper og urter etter ønske (Provence krydder)
- 5 g finhakket hvitløk
Topping
- 150 g råkost eller squash/ aubergin
- 35 g lett ost
Cheesy Baked beans | Lettvint Bønnegrateng
Hele oppskriften:
617 kcal| 73g K| 10g F | 52g P
20-40 min
Ingredienser
- 1 boks Store hvite bønner ( ca. 250g drenert vekt )
- 200 g blomkål / bukettblanding (bytt gjerne ut 50-100g med løk )
- 50 g sukkerfri ketchup
- 200 g hakkede tomater
- 150 g mager cottage Cheese / 100g skinke
- Salt, pepper og urter etter ønske (Provence krydder)
- 5 g finhakket hvitløk
Topping
- 150 g råkost eller squash/ aubergin
- 35 g lett ost
Fremgangsmåte
- Drener bønnene
- Bland sammen alle ingrediensene i en stor ildfast form.
- Krydder etter ønske
- Sett i ovnen ved 200 grader varmluft I 15-20 min
- Ta ut formen fra ovnen og fordel over grønnsaker og raspet ost
- Sett i ovnen ved 220 grader i ca 5-10 min ( til osten er gylden )
- Avkjøl og nyt! Gjerne sammen med en god salat og brød!
Denne her oppskrifter er utrolig lettvint! Til tross for at den nesten lager seg selv så er den utrolig næringsrik, velsmakende og mettende! Du kan selv velge om du vil gå for den vegetariske varianten med cottage Cheese eller om du går for den med kjøtt! Begge smaker utmerket!
Jeg kunne brukt bønner i tomatsaus også, men velger heller å tilføre ketchup på egenhånd da den sausen i de hermetiske tomat bønnene ofte er en skikkelig kalori og sukkerbombe. Ikke minst passer det mye bedre med STORE Hvite bønner!
Hvilke grønnsaker du bruker som Topping er egentlig smak og behag. Jeg liker svært godt å bruke finhakket hodekål eller raspet råkost. Men her kan du egentlig ta hva som helst. Med andre ord en gylden mulighet å bruke opp litt slitene og innskrumpede grønnsaker på!
Skal du teste den ut? Let me know!
Om du vil ha et godt brød til vil Brytebrødet mitt passe utmerket!