Kremet Kikert curry | Spinat onepot med hjemmelaget grønnsaks Naan

Ingredienser

 

  • 250 g kikerter ( drenert vekt )
  • 500 g fryst spinat
  • 400 g squash/ aubergine
  • 100 g løk
  • 10 g hvitløk
  • 5 g currypulver
  • 1 buljongterning
  • 200 g mager cottage cheese
  • 100 g lett kremost
  • Salt og pepper
  • 5 g limesaft
  • Koriander

Seig grønnsaksnaan 

  • 70g speltmel eller Proteinmel – for enda mer volum kan du bytte ut 25g mel med kokosmel. Da trenger du nok mer vann
  • 5-11[ g fiberhusk
  • 3 g bakepulver
  • 40 g eggehvite
  • 200 g raspet blomkål/ gulrot
  • Kardemomme

Kremet Kikert curry | Spinat onepot med hjemmelaget grønnsaks Naan

Per porsjon( totalt 2 store )
566kcal |53,3g K | 13,2g F | 43,4g P

20-40 min

Ingredienser

 

  • 250 g kikerter ( drenert vekt )
  • 500 g fryst spinat
  • 400 g squash/ aubergine
  • 100 g løk
  • 10 g hvitløk
  • 5 g currypulver
  • 1 buljongterning
  • 200 g mager cottage cheese
  • 100 g lett kremost
  • Salt og pepper
  • 5 g limesaft
  • Koriander

Seig grønnsaksnaan 

  • 70g speltmel eller Proteinmel – for enda mer volum kan du bytte ut 25g mel med kokosmel. Da trenger du nok mer vann
  • 5-11[ g fiberhusk
  • 3 g bakepulver
  • 40 g eggehvite
  • 200 g raspet blomkål/ gulrot
  • Kardemomme

Fremgangsmåte

  1. Legg frem spinat ril tining eller tin i mikrobølgeovn
  2. Kutt squash / aubergine i biter og hiv i en foodprossesor sammen med spinat, cottage cheese, kremost, lime og koriander. Miks til en jevn masse.
  3. Kutt løk og hvitløk i små biter
  4. Løs opp buljongen i 100 ml vann i en stor nonstick panne
  5. Når buljongen er oppløst tilsetter du løk, kikerter og hvitløk og steker til den er blank. Krydder gjerne med litt kajennepepper.
  6. Når kikertene begynner å bli brune vender du inn spinatblandignen. Gi det hele ett oppkok.
  7. Skru av varmen, sett på lokk og la det hvile for noen minutter.
  8. Naan: ( 2 store, på bildet er ett delt i to ):
  9. Rasp blomkål/ gulrot og press ut mest mulig overflødig vann.
  10. Bland sammen alle ingrediensene
  11. Legg to klatter på ett bakepapir.
  12. Fukt hendene og spre deigen utover til en tykkelse på ca 1 cm
  13. Stek i ovnen for ca 15 min.
  14. Avkjøl og server sammen med curryen.

Kanskje liker du også?

Screenshot_20221127_122351

Sprø og mettende sjokoladekjeks | Proteinrike Brownie cookies

20-40 min
pexels-photo-7761734~3

Cookie dough ice cream | Proteinrik og kalorifattig iskrem

10-20 min
pexels-photo-6390632

Proteinrik porsjons brownie | Lettvint fudgy dessert

10-20 min
loaded-baked-potato-salad-recipe-2-644fe5e182374

Proteinrik potetsalat | Lettvint Grillsalat til foodprepp

10-20 min