Kremet Kikert curry | Spinat onepot med hjemmelaget grønnsaks Naan
Ingredienser
- 250 g kikerter ( drenert vekt )
- 500 g fryst spinat
- 400 g squash/ aubergine
- 100 g løk
- 10 g hvitløk
- 5 g currypulver
- 1 buljongterning
- 200 g mager cottage cheese
- 100 g lett kremost
- Salt og pepper
- 5 g limesaft
- Koriander
Seig grønnsaksnaan
- 70g speltmel eller Proteinmel – for enda mer volum kan du bytte ut 25g mel med kokosmel. Da trenger du nok mer vann
- 5-11[ g fiberhusk
- 3 g bakepulver
- 40 g eggehvite
- 200 g raspet blomkål/ gulrot
- Kardemomme
Kremet Kikert curry | Spinat onepot med hjemmelaget grønnsaks Naan
Per porsjon( totalt 2 store )
566kcal |53,3g K | 13,2g F | 43,4g P
20-40 min
Ingredienser
- 250 g kikerter ( drenert vekt )
- 500 g fryst spinat
- 400 g squash/ aubergine
- 100 g løk
- 10 g hvitløk
- 5 g currypulver
- 1 buljongterning
- 200 g mager cottage cheese
- 100 g lett kremost
- Salt og pepper
- 5 g limesaft
- Koriander
Seig grønnsaksnaan
- 70g speltmel eller Proteinmel – for enda mer volum kan du bytte ut 25g mel med kokosmel. Da trenger du nok mer vann
- 5-11[ g fiberhusk
- 3 g bakepulver
- 40 g eggehvite
- 200 g raspet blomkål/ gulrot
- Kardemomme
Fremgangsmåte
- Legg frem spinat ril tining eller tin i mikrobølgeovn
- Kutt squash / aubergine i biter og hiv i en foodprossesor sammen med spinat, cottage cheese, kremost, lime og koriander. Miks til en jevn masse.
- Kutt løk og hvitløk i små biter
- Løs opp buljongen i 100 ml vann i en stor nonstick panne
- Når buljongen er oppløst tilsetter du løk, kikerter og hvitløk og steker til den er blank. Krydder gjerne med litt kajennepepper.
- Når kikertene begynner å bli brune vender du inn spinatblandignen. Gi det hele ett oppkok.
- Skru av varmen, sett på lokk og la det hvile for noen minutter.
- Naan: ( 2 store, på bildet er ett delt i to ):
- Rasp blomkål/ gulrot og press ut mest mulig overflødig vann.
- Bland sammen alle ingrediensene
- Legg to klatter på ett bakepapir.
- Fukt hendene og spre deigen utover til en tykkelse på ca 1 cm
- Stek i ovnen for ca 15 min.
- Avkjøl og server sammen med curryen.