Sprø og mettende sjokoladekjeks | Proteinrike Brownie cookies

Ingredienser

  • 20g bakekakao
  • 20 g proteinpulver ( sjokolade eller vanilje)
  • 120 g eggehvite ( fra 4 egg )
  • 40 g fibersiurp
  • 7 g fiberhusk
  • 2 g bakepulver
  • Bittelitt salt
  • 1-2 ss søtning ( Sukrin gold eller lignende)

Sprø og mettende sjokoladekjeks | Proteinrike Brownie cookies

Hele oppskriften:
280 kcal | 32 g P | 6,7g K | 5,7g F

20-40 min

Ingredienser

  • 20g bakekakao
  • 20 g proteinpulver ( sjokolade eller vanilje)
  • 120 g eggehvite ( fra 4 egg )
  • 40 g fibersiurp
  • 7 g fiberhusk
  • 2 g bakepulver
  • Bittelitt salt
  • 1-2 ss søtning ( Sukrin gold eller lignende)

Fremgangsmåte

  1. Stivpisk eggehvite sammen med bakepulver
  2. Rør inn resterende ingredienser og la røren hvile for ca 5min
  3. Bruk en spiseskje til å fordele klatter av røren på ett bakepapir på rist
  4. Stek i ovnen ved 180 grader varmluft i ca 15 min. Tar du dem ut når dem fremdeles er litt myke vil dem bli gode og seige.
  5. Nyt gjerne sammen med friske bær og yoghurt! Funker også utmerker som topping på havregrøt, cottage cheese eller skyr!

 

I present you:

TIDENES OPPSKRIFT PÅ LAVKALORI BROWNIE KJEKS ?

 

Jeg har lenge prøvd ( og feilet ) å lage en oppskrift på kjeks som er god og sprø på utsiden og deilige seig på innside. Endelig fikk jeg det til! 

 

Hva er vel bedre enn å kunne spise ett HELT BRETT med kjeks for under 300 kcal som i tillegg har en haug med protein OG fiber?

Denne her ble også en favoritt hos foreldrene mine som egentlig er litt imot «fitness mat». Der skal det på død og lov være tradisjonelt ? men her ble dem altså overbevist ??‍♂️

Kjeksene passer også utmerket å gi med ungene som litt ekstra nistekos, som hyggemat på kvelden eller som del av en søndagsfrokost. 

Det er også utrolig godt å knuse en for å bruke dem som crunchy topping på grøt, i yoghurt , cottage cheese eller hjemmelaget is/ sorbet. Siden dem er såpass rike på fiber og protein er dem ypperlig som del av en mettende kveldsmat eller lunsj. Fiberhusken vil også være gull for tarm og fordøyelse.

Jeg personlig er veldig glad i å bruke MMSPORTS sitt whey 100 fra Bodyscience som proteinpulver.  Det smaker godt og var gode bakeegenskaper! Toffe pecan smaken fungerer også gull i disse om du vil ha en litt mer karamell og nøtter smak.

 

 

 

 

 

 

.

Kanskje liker du også?

Screenshot_20240310-140955

Søt pannekake ‘’sandwich’’ med Vanilje-pære krem

20-40 min
1_20221106_183730_0000

Apple pie pasta ( Noodle kugel ) | Søt og sprø spaghetti form med kanel og eple

20-40 min
ice-cream-933327_1280

Hjemmelaget Proteinella | Proteinrikt lavkalori sjokolade pålegg

20-40 min
pexels-photo-803963

Lynraskt Protein Carbonara | Pimp opp ferdigmaten din

10-20 min