Luftig Brytebrød | Eltefritt proteinrike rundstykker

Ingredienser

  • 250 g mager kesam
  • 125 g hvetemel
  • 125 g speltmel
  • 5 g fiberhusk ( kan sløyfes )
  • 1 egg
  • 1 ss Sukrin gold
  • 1 klype salt
  •  6g bakepulver
  • Eventuelt ferske urter ( jeg brukte litt basilikum og rosmarin )

Luftig Brytebrød | Eltefritt proteinrike rundstykker

1095 kcal | 164 g karbohydrater | 14,4 g fett | 65,9 g protein
Ved 16 like store rundstykker:
68 kcal | 10,3 g karbohydrater | 0,9 g fett | 4,1 g protein

Tips til næringsinnhold per 100g ferdig brød:
Vei opp hele brødet etter baking.
Gjør dette regnestykket: ( x = vekten på brødet )
(1095 kcal / x g ) x 100 = næringsinnhold per 100 g ferdig brød.
Eksempel:
Mitt brød veide 540 g ferdig bakt.
1095 kcal / 540 g x 100 = 203 kcal per 100 g brød

20-40 min

Ingredienser

  • 250 g mager kesam
  • 125 g hvetemel
  • 125 g speltmel
  • 5 g fiberhusk ( kan sløyfes )
  • 1 egg
  • 1 ss Sukrin gold
  • 1 klype salt
  •  6g bakepulver
  • Eventuelt ferske urter ( jeg brukte litt basilikum og rosmarin )

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 180 grader varmluft

  1. Putt egg, mager kesam, salt og sukrin i en skål og bland godt sammen
  2. Bland sammen melet med bakepulveret i en separat skål. ( Spar ca 30 g av hvetemelet til utrulling )
  3. Bland sammen mel og kesam blandingen. Kna godt på deigen til den ligner en pizzadeig
  4. Strø resterende mel på en flate og legg deigen på.
  5. Rull ut deigen til en firkant på ca 24×24 cm.
  6. Legg over til et bakepapir på et bakefat
  7. Bruk en kniv til skjere tre linjer diagonalt og tre linjer horisontalt. Slik at du får 16 ruter.
  8. Vil du ha rundstykker? Da kan du veie opp hele deigen og dele totalvekt på 16. Det tallet du får er så mye hver deigklatt skal veie før baking
  9. Bak i ovnen for ca 15 minutter.
  10. La det avkjøle litt på rist.

Kanskje liker du også?

pexels-photo-3752097

Frozen yoghurt protein Cookies | No bake kjeks

10-20 min
pexels-photo-6261272

Double chocolate banana smoothie bowl | Proteinrikt sjokolade krem

10-20 min
Screenshot_20240310-140955

Søt pannekake ‘’sandwich’’ med Vanilje-pære krem

20-40 min
Screenshot_20230324_112715_Instagram

High Volume Bolognese | Lettvint og mettende Pastarett

20-40 min