Luftig Brytebrød | Eltefritt proteinrike rundstykker
Ingredienser
- 250 g mager kesam
- 125 g hvetemel
- 125 g speltmel
- 5 g fiberhusk ( kan sløyfes )
- 1 egg
- 1 ss Sukrin gold
- 1 klype salt
- 6g bakepulver
- Eventuelt ferske urter ( jeg brukte litt basilikum og rosmarin )
Luftig Brytebrød | Eltefritt proteinrike rundstykker
1095 kcal | 164 g karbohydrater | 14,4 g fett | 65,9 g protein
Ved 16 like store rundstykker:
68 kcal | 10,3 g karbohydrater | 0,9 g fett | 4,1 g protein
Tips til næringsinnhold per 100g ferdig brød:
Vei opp hele brødet etter baking.
Gjør dette regnestykket: ( x = vekten på brødet )
(1095 kcal / x g ) x 100 = næringsinnhold per 100 g ferdig brød.
Eksempel:
Mitt brød veide 540 g ferdig bakt.
1095 kcal / 540 g x 100 = 203 kcal per 100 g brød
20-40 min
Ingredienser
- 250 g mager kesam
- 125 g hvetemel
- 125 g speltmel
- 5 g fiberhusk ( kan sløyfes )
- 1 egg
- 1 ss Sukrin gold
- 1 klype salt
- 6g bakepulver
- Eventuelt ferske urter ( jeg brukte litt basilikum og rosmarin )
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 180 grader varmluft
- Putt egg, mager kesam, salt og sukrin i en skål og bland godt sammen
- Bland sammen melet med bakepulveret i en separat skål. ( Spar ca 30 g av hvetemelet til utrulling )
- Bland sammen mel og kesam blandingen. Kna godt på deigen til den ligner en pizzadeig
- Strø resterende mel på en flate og legg deigen på.
- Rull ut deigen til en firkant på ca 24×24 cm.
- Legg over til et bakepapir på et bakefat
- Bruk en kniv til skjere tre linjer diagonalt og tre linjer horisontalt. Slik at du får 16 ruter.
- Vil du ha rundstykker? Da kan du veie opp hele deigen og dele totalvekt på 16. Det tallet du får er så mye hver deigklatt skal veie før baking
- Bak i ovnen for ca 15 minutter.
- La det avkjøle litt på rist.