Lynrask apple pie | Proteinrik porsjons eplekake
Ingredienser
- 25g hvetemel – du kan også bytte ut 10g mel med vanilje proteinpulver/ casein
- 20g havregryn eller fullkornsmel
- 1 egg
- 2 eggehvite
- 50g mager kesam
- ½ ts bakepulver
- 2-3 ss sukrin gold eller sukkr
- 100g eple
Lynrask apple pie | Proteinrik porsjons eplekake
Hele oppskriften:
340 Kcal | 42,8g K | 7.3g F | 22,7g P
10-20 min
Ingredienser
- 25g hvetemel – du kan også bytte ut 10g mel med vanilje proteinpulver/ casein
- 20g havregryn eller fullkornsmel
- 1 egg
- 2 eggehvite
- 50g mager kesam
- ½ ts bakepulver
- 2-3 ss sukrin gold eller sukkr
- 100g eple
Fremgangsmåte
- Pisk opp eggehvite I en separat bolle
- Rør sammen resterende ingredienser ( bortsett fra eple )
- Vend røren forsiktig inn i de piskede eggehvite
- Hell over i en liten silikon form eller kakeform med bakepapir
- Fordel eple over deigen. Dytt gjerne noen biter litt dypere og dryss over litt kanel og sukrin
- Stek i ovnen på 160 grader varmluft i 20-30 min
- Avkjøl og nyt!
Hva slår vell duften av en nystekt eplekake? ? Denne her er perfekt å lage som kveldskos eller til og med som del av en deilig søndagsfrokost! Eller kanskje du gjør kollegaene dine misunnelig med tidenes jobblunsj? Eller for en ekstra koselig skolelunsj!
Du kam enkelt doble mengden dersom du vil lage flere porsjoner i ett. Et godt tips er å kjøpe flytende eggehvite. Så slipper du matsvinn og ikke minst all styret med å dele egg.
Kaken er full av gode næringsstoffer fra mel, havregryn, egg, eple og kesam. Faktisk er den Kaken alene ett fullverdig måltid. Grove karbohydrater ✅️ Protein ✅️ sunt fett ✅️ frukt og grønt ✅️. Vist noe så er det litt lite frukt og grønt. Noe som enkelt kan løses ved å servere den med frosne bær som du tiner i mikroen og topper med litt kesam. Eller så kan du raspe en gulrot inn i røren!
Skal du teste den ut? Jeg er sikker på at den faller i smak hos store og små i hus! Tagg meg gjerne I resultatet med @mini_morimi