Mini’s superpotet bowl | Lynrask og Mettende foodprep

Ingredienser

  • 250 g små poteter
  • 300-400 g frosne grønnsaker
  • 50 g mager spekeskinke, ost, skinke ost eller fet fisk – eller 100 g magert kjøtt / hvit fisk
  • Salt og pepper
  • Urter ( jeg elsker koriander eller dill )

Tzatziki

  • 100 g mager kesam / gresk yoghurt
  • 100 g mager cottage cheese
  • 100 g agurk
  • Dill
  • 1 ts Sitronsaft eller eddik

Mini’s superpotet bowl | Lynrask og Mettende foodprep

Hele oppskriften:
548 Kcal | 63g K| 6g F | 54g P

10-20 min

Ingredienser

  • 250 g små poteter
  • 300-400 g frosne grønnsaker
  • 50 g mager spekeskinke, ost, skinke ost eller fet fisk – eller 100 g magert kjøtt / hvit fisk
  • Salt og pepper
  • Urter ( jeg elsker koriander eller dill )

Tzatziki

  • 100 g mager kesam / gresk yoghurt
  • 100 g mager cottage cheese
  • 100 g agurk
  • Dill
  • 1 ts Sitronsaft eller eddik

Fremgangsmåte

  1. Vask og Halver alle potetene og legg i en mikrobølge vennlig form. ( en matboks ) Eventuelt kan du også ha dem hele, men da bør du stikke små hull i dem.
  2. Sett I mikroen på full effekt i ca 5 min. Er dem ikke myke tar du noen minutter ekstra.
  3. Tilsett ønskede krydder, frosne grønnsaker og proteinkilde.
  4. Sett lokk på matboksen og sett i kjøleskapet over natten.
  5. Tilbered gjerne tzatzikien samme kveld. Det er bare å raspet eller finhakke agurk og blande med kesam/yoghurt, cottage Cheese og smak til med sitron/eddik og krydder.
  6. Neste dag setter du matboksen i mikrobølgeovn til potetene er varme og proteinkilde er gjennomstekt. ( ca. 5-10 min på full guffe )
  7. Avkjøl og nyt sammen med iskald tzatziki!

PS. Dette hele kan også gjøres i stekeovn eller aifry. Men det vil ta lengre tid.

 

Denne her oppskriften er så latterlig lettvint, billig og mettende! Ikke minst kan man endre smakene veldig mye!

 

Man kan feks. Bruke frossen brokkoli og ørret eller gulrøtter og spekeskinke ( som på bildet )

 

Det er også fult mulig å bruke søtpotet istedenfor poteter. Det smaker himmelsk sammen med tunfisk og frossen amerikanske blanding!

 

Og ja. Du skal legge de frosne grønnsakene på de ferdig stekte potetene også ta de i kjøleskapet. Når du da varmer opp retten neste dag har grønnsakene tint og får en liten oppvarming sammen med potetene. Da smaker dem mye ferskere stedenfor å bli ihelkokt eller bli slappe og dvaske når du allerde koker/steker dem dagen før…

Skal du teste? Let me know!

Lurer du på hvorfor denne oppskriften er Den ultimate potet oppskriften?  Sjekk ut dette innlegget:

Den stakkars poteten | Er karbohydrater fetende?

 

 

PS. Har du interesse I oppfølging fra meg? Jeg har fått noen ledige plasser for Mai!

Sjekk ut tilbudene Her

Priser

 

 

 

Kanskje liker du også?

Screenshot_20230911_095641_Docs

Kremet Kikert curry | Spinat onepot med hjemmelaget grønnsaks Naan

20-40 min
photo-1586032340622-a86b847e8bdb

Cheesy Baked beans | Lettvint Bønnegrateng

20-40 min
Screenshot_20230304_121322_Instagram

Amalies overnight weetabixs med en vri | Mettende foodprep Cheesecake

10-20 min
donut-7081367_1280

Protein Cookie Dough Donuts | Mettende Kjeksdeig smultringer

10-20 min