Parmigiana med hodekål | Latmanns lasagne
Ingredienser
- 500g hodekål
- 800g hakkede tomater ( 2 bokser ) – gjerne med Hvitløk
- Ca. 200g karbonadedeig/tunfisk / piknik skinke / kylling/ cottage Cheese ( de fleste magre proteinkilder funker )
- 60g revet lett ost ( gjerne en som er «ekstra stringy» )
- Salt og pepper
- Oregano og rosmarin
Parmigiana med hodekål | Latmanns lasagne
Per porsjon ( 2 porsjoner):
381 kcal| 27,4g K| 12.1g F| 37g P
10-20 min
Ingredienser
- 500g hodekål
- 800g hakkede tomater ( 2 bokser ) – gjerne med Hvitløk
- Ca. 200g karbonadedeig/tunfisk / piknik skinke / kylling/ cottage Cheese ( de fleste magre proteinkilder funker )
- 60g revet lett ost ( gjerne en som er «ekstra stringy» )
- Salt og pepper
- Oregano og rosmarin
Fremgangsmåte
- Kutt hodekålen i to. Del hver halvdel i mange mindre deler på tykkelse med en brødskive.
- Fordel ⅓ med hodekål i en ildfast form.
- – Så et lag med protein
- – et lag med hakkede tomater
- – et lag med hodekål
- – et lag med protein
- – et lag med tomat
- – topp med resterende hodekål
- NB – husk å krydre godt mellom hvert lag.
- Sett I ovnen ved 200 grader for ca 15min.
- Ta ut formen og strø over osten
- Sett I ovnen igjen til osten er god og gylden. Ca 10min.
- Avkjøl og server sammen med godt brød. Eventuelt kan du bruke dette brytebrødet
PS! Det er også fult mulig å bytte ut proteinkilder lasagnen med aubergine eller squash også heller ha feks. Skinkepålegg sammen med brødet.
Denne hybrid lasagnen her er lager på null komma niks og er fantastisk fot å bruke opp kjøttrester/ en åpnet boks cottage Cheese, oste strimler eller lignende!
Hodekål er akkurat i sesong og er derfor kjempebillig
Det er lettvint, billige, regionalt, næringsrikt og smaker kjempe godt! Hva vil man mer?
Brytebrød oppskriften jeg legger til er en god gammel favoritt hos kundene mine. Blant over tusen oppskrifter er nok dette en av de oppskriftene som oftest blir brukt fra premium oppskrift databasen!