Lynrask hjemmelaget pudding| Tykk og mettende protein yoghurt

Ingredienser

  • 5 g fiberhusk
  • 200g yoghurt eller kesam ( go morgen vanilje uten tilsatt sukker )
  • 50g vann, bruk dersom det blir for tykt eller om de skal svelle raskere
  • 1-2 ss sukrin gold eller flavour drops

Lynrask hjemmelaget pudding| Tykk og mettende protein yoghurt

Hele oppskriften:
107 Kcal | 9g K | 3g F | 10g P

10-20 min

Ingredienser

  • 5 g fiberhusk
  • 200g yoghurt eller kesam ( go morgen vanilje uten tilsatt sukker )
  • 50g vann, bruk dersom det blir for tykt eller om de skal svelle raskere
  • 1-2 ss sukrin gold eller flavour drops

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen husk, yoghurt og søtning i en skål. Bruk en gaffel eller pisk
  2. La blandingen svelle for minst 5 minutter ( lengre ved kalt vann)
  3. Server med for eksempel frukt eller bær og noe frokostblanding

Denne her er en favoritt hos meg! 

Jeg elsker pudding! 

 

Men er aldri tålmodig nok å styre med gelatin eller lignende. Videre er jeg alt for gjerrige til å kjøpe ferdig proteinpudding ( hvor forøvrig mange har mye dårligere enn hva man skulle trudd ) og til slutt har vi helt vanlig pudding som ofte inneholder lite næringsstoffer og metter lite….

 

Yoghurt i seg selv er heller ikke så super mettende og ofte har de magre eller «sukkerfri» variantene en veldig vassete konsistens. 

 

Har du smakt tysk mager kesam, kvarg eller tyrkisk yoghurt vet du hva jeg mener ? ?

 

Hva er løsningen?

Vell, ved å blande inn 1-2 ts fiberhusk ( psyllium husk)( får du en tykk pudding konsistens OG en mer mettende yoghurt! 

Du kan også bruke avfettet linfrømel eller knuste linfrø. Dem binder ekstremt mye væske og det går mye raskere enn fiberhusk. Det smaker mye bedre og gir en endra bedre konsistens. Her vil 2-3g være mer enn nok for 200g yoghurt. Bare være obs på at du ikke bør innta mer enn 1-2ss per dag og at spebarn ikke bør innta ubehandlede linfrø på grunn av blåsyre. 

Et godt tips er å bruke en så mager yoghurt som mulig ( minst mulig kcal ) med naturell smak også blande inn bakekakao, soya protein, casein protein, proteinpulver, flavour drops/ zero drops eller smaks pulver ( sjekk Chunky flavour på Amazon!) – se dette innlegget for flere tips for å pimpe opp yoghurten din

Pimp up your yoghurt! | Noen tips til å gjøre meieriprodukter mer mettende

 

Kanskje liker du også?

Screenshot_20240510-200342

Enkle grønnsaks burgere | Perfekte Grill patties

10-20 min
20221104_200001

Mini’s Super vafler | Enkle proteinlapper

10-20 min
pexels-photo-4078163

Parmigiana med hodekål | Latmanns lasagne

10-20 min
1_20221106_183730_0000

Apple pie pasta ( Noodle kugel ) | Søt og sprø spaghetti form med kanel og eple

20-40 min