Frutti di mare ramen bowl | Onepot Nudelsalat med skalldyr
Ingredienser
- 150 g scampi / reker / krabbe / kamskjell/ crabsticks
- 100g ferske nudler med egg ( Rema 1000 ) – eventuelt 65g tørre eggenudler
- 5 g buljong
- 100ml vann
- 200g råkost
- 100g sukkererterter
- 50 g løk
- ½ ts natron
- 1 ts salt
- Pepper, tørket koriander og litt kardemomme.
Saus
- 10g sriracha saus
- 15g lett majones
- 10g sukrin gold
- 5g sesamfrø
Frutti di mare ramen bowl | Onepot Nudelsalat med skalldyr
Hele oppskriften(1-2 porsjoner) :
622 kcal | 75g K | 13g F | 47g P
10-20 min
Ingredienser
- 150 g scampi / reker / krabbe / kamskjell/ crabsticks
- 100g ferske nudler med egg ( Rema 1000 ) – eventuelt 65g tørre eggenudler
- 5 g buljong
- 100ml vann
- 200g råkost
- 100g sukkererterter
- 50 g løk
- ½ ts natron
- 1 ts salt
- Pepper, tørket koriander og litt kardemomme.
Saus
- 10g sriracha saus
- 15g lett majones
- 10g sukrin gold
- 5g sesamfrø
Fremgangsmåte
- Sett opp en kasserolle med vann, salt og natron. Tilsett nudlene og kok ca 1.5x tiden som er anvist på pakken.
- Ta en stor wokpanne eller høy nonstick panne
- Løs opp buljong i vann.
- Tilsett finhakket løk og skalldyr.
- Når løken er blank vend inn råkost og sukkererterter.
- Tilsett nudlene.
- Ta 150 ml av nudelvannet og bland sammen med ingrediensene til sausen.
- Hell sausen over nudlene. Skru på full varme og gi det hele et siste kraftig oppkok før servering.
Enkel, rask og super næringsrik! Denne kombinasjonen av protein, sunt fett, karbohydrater og volum kommer til å holde deg mett i mange timer! Den er også perfekt å ta med seg som lunsj neste dag! Så spis feks. ½ til middag og neste halvparten som lunsj neste dag! Jeg tørr nesten også påsta at denne retten er noe barnene dine vil elske! Her anbefaler jeg dog å bytte ut sriracha saus med ketchup og eventuelt tilsette litt kajennepepper.