Fransk Gratin Dauphinois | lettvint ostegratinert kålrot
Ingredienser
- 400 g kålrot
- 200 g blomkål
- 1 egg
- 100 g mager cottage cheese
- 50 g lett kremost
- 50 g lett ost / mozzarella
- 50 g løk
- 5 g hvitløk
- Salt og pepper
- En skvett sitron
- Friske urter ( dill og oregano )
Fransk Gratin Dauphinois | lettvint ostegratinert kålrot
552 kcal | 41,9g karbohydrater | 18,8g fett | 46,3g protein - ½ på en porsjon
20-40 min
Ingredienser
- 400 g kålrot
- 200 g blomkål
- 1 egg
- 100 g mager cottage cheese
- 50 g lett kremost
- 50 g lett ost / mozzarella
- 50 g løk
- 5 g hvitløk
- Salt og pepper
- En skvett sitron
- Friske urter ( dill og oregano )
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 180 grader varmluft
- Vask kålroten og kutt i små biter ( 2x2cm )
- Rasp blomkålen
- Bland sammen egg, cottage cheese, kremost, urter, sitron, finhakket løk og hvitløk.
- Fordel grønnsakene i en ildfast form og bland inn ostekremen
- Topp med lett ost
- Vann i ovnen til osten er gylden, ostekremen har stivnet og kålroten er mør. ( ca. 20-30min )
- Dekk over med aluminiumsfolie dersom osten blir litt for fort svidd.
- Server gjerne med fersk salat, Brytebrød eller Naan