Fransk Gratin Dauphinois | lettvint ostegratinert kålrot

Ingredienser

  • 400 g kålrot
  • 200 g blomkål
  • 1 egg
  • 100 g mager cottage cheese
  • 50 g lett kremost
  • 50 g lett ost / mozzarella
  • 50 g løk
  • 5 g hvitløk
  • Salt og pepper
  • En skvett sitron
  • Friske urter ( dill og oregano )

Fransk Gratin Dauphinois | lettvint ostegratinert kålrot

552 kcal | 41,9g karbohydrater | 18,8g fett | 46,3g protein - ½ på en porsjon

20-40 min

Ingredienser

  • 400 g kålrot
  • 200 g blomkål
  • 1 egg
  • 100 g mager cottage cheese
  • 50 g lett kremost
  • 50 g lett ost / mozzarella
  • 50 g løk
  • 5 g hvitløk
  • Salt og pepper
  • En skvett sitron
  • Friske urter ( dill og oregano )

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180 grader varmluft
  2. Vask kålroten og kutt i små biter ( 2x2cm )
  3. Rasp blomkålen
  4. Bland sammen egg, cottage cheese, kremost, urter, sitron, finhakket løk og hvitløk.
  5. Fordel grønnsakene i en ildfast form og bland inn ostekremen
  6. Topp med lett ost
  7. Vann i ovnen til osten er gylden, ostekremen har stivnet og kålroten er mør. ( ca. 20-30min )
  8. Dekk over med aluminiumsfolie dersom osten blir litt for fort svidd.
  9. Server gjerne med fersk salat, Brytebrød eller Naan

Luftig Brytebrød | Eltefritt proteinrike rundstykker

 

Kanskje liker du også?

Screenshot_20240310-140955

Søt pannekake ‘’sandwich’’ med Vanilje-pære krem

20-40 min
Screenshot_20240505-193338~2

Høy protein pizza tortilla | Cheesy Quesadilla

20-40 min
SSUCv3H4sIAAAAAAAACpyRwW7DIAyG75P2DhHnRmqbsLR7lWoHA26DSqECsmmq+u4zECrOu+HP9m//5vH+1nVMQNCSfXaPFFGsjVlC9BC1s4S3m5V7tAp9S1Dp6LwG00IBUc4WbkjQLsYk/MxJFiLEJWBIw1YkIeKFNAp8SZSNTiXuaiInqYNSjG0aFhaRWUVF/F+d5fFV3cAFrfzNCzdGPBqEYuRUStn1J6K/tdZgUdo1rr6dBJMKhkbp7rXU9tK0uTjnK9c26RYbfVrhtTkzzt1BmHTiM2li5TOEQOWq8maQpD91t2aOdTEbWFWZop9I4W7YDzs+TcO4G/cT3498LSi/N2vSyetUIYrlVavWuk4bMBCKKwTZj4LzftzysRdCQH/A4fCBkzzCeaDDP/8AAAD//wMAZZgs94cCAAA=

Lavkalori Protein fritatta | Enkel broccoli omelett med fisk

20-40 min
pexels-photo-9177742

Arme ridder berrie bowl | Vanilje yoghurt med rundstykke og bær

10-20 min