Ep. 72 – Et lytterbrev om trening og vektnedgang | Progresjon , repetisjoner og «å spise for lite»

Denne episoden blir viet til et innlegg som ble publisert i min Facebook gruppe ( Trening og kostholdforum)

https://www.facebook.com/groups/759990664055962/?ref=share_group_link

Temaene som blir snakket om er:

Treningsprogram, repetisjoner , progresjon, generelle rettningslinjer for trening ,måltidstiming og ikke minst om det er farlig å «spise for lite» og hvilke vurdering man bør ta når det kommer hvor stort underskudd man bør ha.

Innlegget var følgende:

«Hei alle sammen!

Jeg er ganske nybegynner med trening og kosthold, men jeg har fått sansen for styrketrening og ønsker å fortsette, jeg har vært overvektig og hatt infarkt og er kraftig bygd, så ønsker å gjøre noe med dette! Jeg følger et program som heter fitness online og veksker nå mellom 2 programmer 1uke fokus på arm og 2uke fokus på mage «bein,rygg etc er også inkludert» men det jeg sliter litt med å vite er om jeg klarer en vekt, men må jobbe litt på den, feks 15x3rep jeg klarer feks 10 og må ta 15sek pause for å forsette, er dette feil eller er det bare å kjøre på??

Og hva burde man spise etter trening?

Og jeg har problemer med å spise tror jeg ? første måltid er 12-13 tiden, middag rundt 16 og kvelds rundt 19-20, har dette noe å si om jeg holder meg under kcal eller må jeg tett oppmot det jeg skal spise «300 kcal under anbefalt» for å gå ned i vekt? Spiser variert middag «hello fresh» frokost er som regel 2-3brødkiver samme til kvelds»

Link til hele episoden:

Nyttige linker:

Ep. 65 – Hvordan bør du trener for å sikre god fremgang? | Råd for optimalt hypertrofi og vanlige feil

Bawesome podcast – Ep. 63 – Hvordan bygge muskler uten å legge på seg unødvendig mye fett

Kan du bygge muskler å gå ned i fettmasse samtidig? | Hvem kan gjøre det og hvordan?

Noen enkle tips når det må gå fort | Hvordan sette sammen mettende måltider på farta

Er du lei alle ulike råd på Internett? | Ep. 60 en guide til vektnedgang og forståelse for kosthold – Hvordan gå ned i vekt uten ekstremdietter, kostplan, pulverkurer eller piller-

Hva utgjør ditt totale daglige kaloriforbruk? | Det er en ekstremt undervurdert faktor for hvor mange kalorier du forbrenner per dag!

Har du spørsmål til meg, forslag til tema eller annet kan du kontakte meg på instagram eller mail:

https://www.instagram.com/mini_morimi/

Post@morimi.no

Du kan også lese artiklene mine her:

Innlegg

Ønsker du å se mer om mitt tilbud angående online coaching finner du alt du trenger her:

Coaching