Double chocolate banana smoothie bowl | Proteinrikt sjokolade krem

Ingredienser

  • 130g banan (en stor)
  • 300 g squash eller blomkål
  • 30 g casein proteinpulver (sjokolade)
  • 150-300 ml vann
  • 15 g bakekakao
  • 1 ts fiberhusk eller xanthan gum/ guarkjernemel ( kan sløyfes)
  • 2-4 ss sukrin gold eller annen søtning
  • 10 g peanøtter eller chiafrø ( kan sløyfes)
  • Topping etter ønske

Double chocolate banana smoothie bowl | Proteinrikt sjokolade krem

Hele oppskriften (med peanøtter):
409 Kcal| 33g K| 10g F 36g P

10-20 min

Ingredienser

  • 130g banan (en stor)
  • 300 g squash eller blomkål
  • 30 g casein proteinpulver (sjokolade)
  • 150-300 ml vann
  • 15 g bakekakao
  • 1 ts fiberhusk eller xanthan gum/ guarkjernemel ( kan sløyfes)
  • 2-4 ss sukrin gold eller annen søtning
  • 10 g peanøtter eller chiafrø ( kan sløyfes)
  • Topping etter ønske

Fremgangsmåte

  1. Kutt opp grønnsakene og bland sammen med banan i en miksmaster eller blender
  2. Tilsett 150 ml vann, proteinpulver og bakekakao og kjør blenderen til en jevn masse. Tilsett mer vann ved behov.
  3. Bland inn 1 ts fiberhusk eller xanthangum/guarkjernemel om du ønsker en mer mettende rett. Bruker du Xanthangum lønner det seg å piske opp de hele ekstra godt. Dersom du bruker fiberhusk anbefaler jeg at du lar blandingen hvile for ca. 10 min.
  4. Tilsett søtning til ønsket sødme.
  5. Bland inn hakkede peanøtter om ønskelig og tilsett ønsket topping! Mit tips er frosne bringebær og raspet mørk sjokolade!

Tips:

Per nå får jeg det beste resultatet med tanke på smak og konsistens ved å bruke mmsport.no sitt Casein proteinpulver eller Protein Delight fra Body science 

Om du ønsker en skikkelig digg nice cream kan du bruke isbiter istedenfor vann! Eventuelt tilsetter du Xanthangum og setter i frysen for noen timer. 

Om du ønsker enda mer fyldig smak kan du teste ut å bruke melk istedenfor vann. Da anbefaler jeg mandelmelk uten tilsatt sukker eller ekstra lettmelk! 

Jeg har fått skikkelig dilla på smoothie bowl i det siste! Dem er utrolig allsidige, lettvint og næringsrikt. Sist men ikke minst er det også vanvittig enkelt å endre konsistensen. Er der kaldt vær kan du bruke fiberhusk og varme den i mikrobølgeovn til en varm sjokolade Pudding, er det varmt i været kan du bruke Xanthangum og hive i fryseren eller så kan du spise den romtemperert som en vanlig smoothie bowl! Faktisk kan du også helle den over i en shaker å drikke den på farten som måltidserstattning! Men da lønner det seg å bruke litt ekstra vann/melk for en mer flytende konsistens. 

Skal du teste den ut? Fortell meg gjerne om at du synes!

 

Kanskje liker du også?

pexels-photo-7761734~3

Cookie dough ice cream | Proteinrik og kalorifattig iskrem

10-20 min
Screenshot_20230911_095641_Docs

Kremet Kikert curry | Spinat onepot med hjemmelaget grønnsaks Naan

20-40 min
Screenshot_20230304_121322_Instagram

Amalies overnight weetabixs med en vri | Mettende foodprep Cheesecake

10-20 min
Screenshot_20230811-120221

Gulrot brownies til enhver anledning | Proteinrike seige Småkaker

20-40 min