Lavkalori Protein fritatta | Enkel broccoli omelett med fisk
Ingredienser
- 150 g eggehvite
- 200 g bukettblanding
- 300 g kålrot
- 5 g margarin eller olje
- 50 g løk
- 40 g røkt ørret eller laks
Lavkalori Protein fritatta | Enkel broccoli omelett med fisk
Hele oppskriften:
360 Kcal |32g K |9,7g F |34g P
20-40 min
Ingredienser
- 150 g eggehvite
- 200 g bukettblanding
- 300 g kålrot
- 5 g margarin eller olje
- 50 g løk
- 40 g røkt ørret eller laks
Fremgangsmåte
- Kutt opp løk og kålrot i biter og fres i en panne med smeltet margarin. Stek til kålroten begynner å mykner og løken blir brun.
- Tin opp bukettblandingen og bland sammen med eggehvite. Krydder godt med salt og pepper (og gjerne noen urter!)
- Kutt fisken i små strimler og rør inn i eggehvite blandingen. Tilsett gjerne litt bakepulver eller fiberhusk for enda fastere røre.
- Hell dette over løk og kålrot.
- La det hele steke på middels varme til eggehvite er fast. Ikke rør. Kålroten i bunnen skal bli en god og sprø bunn.
- Bruk en stekespade til å løse frittataen fra pannen.
- Server gjerne med godt brø og en god tzatziki av mager kesam, cottage Cheese og agurk!
Denne her omeletten er vanvittig lett og tilfredsstillende! Smaken av røkt ørret drar seg gjennom hele røren uten å bli for voldsom. Det høye volumet av eggehvite og grønnsaker sammen med sunt fett og masse protein gjør at denne kommer til å holde deg mett i timesvis! Serverer du den sammen med en god skive brød og noen tzatziki er det en skikkelig benkers middag!
Jeg personlig bruker flytende eggehviter for å slippe å dele egg og ikke minst for å unngå matsvinn!
Skal du teste den ut? Tagg meg gjerne I resultatet @mini_morimi