Lynraske hasselback potatoes | Mikrobølgeovn potet med tzatziki

Ingredienser

  • 300 g mandelpoteter
  • 50 g lev litt lettere spekeskinke/kalkunskav eller 100g skinke
  • 30 g mager tubeost ( jeg brukte norvegia baconost )
  • Salt, pepper, raspet muskatnøtt og urter

Tzatziki og tilbehør

  • 100g mager kesam/ gresk yoghurt
  • 100g magert cottage Cheese
  • 50g agurk
  • 1-2 fedd hvitløk eller noe hvitløkpulver
  • Salt, pepper og litt sitronsaft
  • 100 g salat
  • 100 g cherrytomater

Lynraske hasselback potatoes | Mikrobølgeovn potet med tzatziki

Hele oppskriften;
560 kcal
|50,3g K| 5,9g F| 46,9g P

20-40 min

Ingredienser

  • 300 g mandelpoteter
  • 50 g lev litt lettere spekeskinke/kalkunskav eller 100g skinke
  • 30 g mager tubeost ( jeg brukte norvegia baconost )
  • Salt, pepper, raspet muskatnøtt og urter

Tzatziki og tilbehør

  • 100g mager kesam/ gresk yoghurt
  • 100g magert cottage Cheese
  • 50g agurk
  • 1-2 fedd hvitløk eller noe hvitløkpulver
  • Salt, pepper og litt sitronsaft
  • 100 g salat
  • 100 g cherrytomater

Fremgangsmåte

  1. Kutt mage små strimler inn i potetene. Krydder dem godt. Pg legg i en matboks eller form som tåler mikro.
  2. Sett dem i mikroen for ca 5 min på full guffe.
  3. Ta ut ug fordel over tubeost og skinke.
  4. Sett i Mikrobølgeovn til skinken er god og sprø og osten har smeltet
  5. Rør sammen kesam, cottage cheese, agurk og krydder.
  6. Server sammen med potetene og en god salat av tomater og feks. hjertesalat.

Jeg elsker bruke potet! Det er billig, næringsrikt, allsidig og godt! Derfor deler jeg denne «go too» oppskriften med dere. Dessverre har på ett eller annet merkelig vis har poteten fått ett utrolig dårlig rykte de siste årene. Dette er egentlig helt ubegrunnet! Poteten er gull! Ikke bare metter den mer per kalori sammenlignet med andre karbohydrat»kilder» som pasta, ris og nudler, men det er også stappfull av vitaminer og mineraler.

Myten rundt at potet er dårlig har trolig sitt opphav det høye stivelsesinnholdet. Noe som gjør at potet ikke går under 1 av 5. Stivelse er ikke farlig, men med en gang hører «for mye» velger dem å ignorere i hvilken kontekst. Imotsetning til ris og pasta inneholder poteter med skall faktisk så mye C-vitamin at 250 gram er nok til å dekke halvparten av dagsbehovet. Itillegg er den en kilde til B-vitamin og mineraler som kalium og jern.

Hvor sunn poteten er avhenger imidlertid av måten den tilberedes på. Hvis du spiser poteter i form av pommes frites og potetgull, er det ingen stor helsegevinst å hente. Som du kan se på grafen blir karbohydratrike matvarer mye mindre mettende når vi tilfører fett.

Det betyr ikke at man bare skal spise kokt poteten. Man kan tilberede den på uendelig mange forskjellige måter! ( Man bør bare være var på mengden fett, smør, fløte og oljer som blir brukt.  Når man tilføre ting som mye  fett og prossesere poteten veldig mye vil den være mindre mettende. Det er noe som går igjen for så og si all mat og er ganske tydelig i den såkalte ‘satiety indexen».

Men å bruke litt fett vil absolutt øke langvarig metthetsfølelse av et måltid og ikke noe som bør unngås! Bare vær var på mengden

Som regel er det følgende som gjelder; Desto mer bearbeidet en matvare er Desto mindre metter den. Men det finnes unntak. kun steke poteten i mikroen er helt ypperlig mtp. Metthetsfølelse. I tillegg er det ekstremt lettvint og tidseffektivt! Kombinerer du poteter sammen med en eller flere gode Proteinkilde , masse grønnsaker og litt fett så vil du bli stappmett og holde sulten borte i flere timer. Samt at du gir kroppen det den trenger! ENJOY YOUR POTATOES!

 

 

Kanskje liker du også?

pexels-photo-6213676

Lynraske no-bake protein konfekt | Fudge med kun 3 ingredienser

10-20 min
pexels-photo-2067397

Lettvinte og kalorifattige cookies | Proteinrike kakemenn

20-40 min
Screenshot_20230918_105713_Instagram

Super enkle tortilla | Proteinrike lefser

10-20 min
Screenshot_20240223-112613

Proteinrik porsjons brownie | Lettvint fudgy dessert

20-40 min