Pudding fluff | Verdens enkleste protein mousse
Ingredienser
- 15g proteinpulver ( helst casein, soya eller erteprotein )
- 3g guarkjernemel eller xanthan gum ( blir ikke helt samme )
- 300ml varmt vann
- 1-2 ss sukrin gold
- Ønsket «add ins»
Pudding fluff | Verdens enkleste protein mousse
Hele oppskriften:
65 kcal | 0.5g K| 0.2g F| 13g P
10-20 min
Ingredienser
- 15g proteinpulver ( helst casein, soya eller erteprotein )
- 3g guarkjernemel eller xanthan gum ( blir ikke helt samme )
- 300ml varmt vann
- 1-2 ss sukrin gold
- Ønsket «add ins»
Fremgangsmåte
- Bland sammen proteinpulver og guarkjernemel
- Hell over vann og bruk en stavmikser til å piske det opp til det blir fast og kremete
- Rør forsiktig sukrin og ønskede add inn inn i kremen.
- Sett i frysen for ca 15-30 min ( skal ikke fryses!) eller kjøleskapet for 60 min
- Server!
Denne her grunnoppskriften er helt konge istedenfor å kjøpe en overpriset proteinpudding eller lignende. Den er perfekt for en kalorifattig kveldsmat med bær, banan og havregryn, frokostblandinger eller granola.
Du kan også røre inn noe bakekakao( med vaniljeproteinpulver), oppkuttet proteinbat, smeltet sjokolade, karamell biter, syltetøy, nøtter, vaniljesaus ( om du bruker sjokolade proteinpulver), chunky flavour pulver( kjøpes på amazon ), tørket eller frossen frukt og bær, kjeksbiter. Det er uendelig med mulighet!
Grunnen til casein/ planteprotein er fordi det gjør det enda tykkere og mer kremete. Spesielt Body Science sitt casein eller erteprotein fra @mmsports_norge funker bra! Ellers er også soy proteinpulveret til Star nutrition veldig bra! Vist du briller whey ville jeg tatt Star nutrition sitt whey Bites and Pieces. Den små bitene gir noe ekstra!
Hvordan kan så lite proteinpulver og så mye vann bli så kremete og fyldig?
Svaret ligger i guarkjernemel! Guarkjernemel er det hemmelige trikset til industrien og storkjøkkenene!
Dette er et av de mest brukte fortykningsmiddelene i den profesjonelle sektoren. Det er fordi det er billig, det er lite som skal til, det kan brukes med eller uten oppvarming og det setter ikke smak. Og ikke minst gir det et stabilt produkt som ikke endrer struktur med tid eller varme.Guarkjernemel eller guar gum er fortykningsmiddel som kan brukes både med og uten oppvarming, og som heller ikke setter noen smak på maten.
Guar Gum er guarkjernemel – et glutenfritt mel som er basert på frøet fra guarplanten som dyrkes i India og Pakistan. Det er et naturlig fortykningsmiddel og stabilisator som løser seg raskt opp i kaldt vann, og som danner en tyktflytende blanding som fungerer ypperlig som bindemiddel – perfekt for å få en tykkere konsistens på iskrem og desserter.
Guarkjernemel brukes for å tykne både sauser, dressinger, kremer, geleer og is – bare kjør det med en stavmikser for å fjerne eventuelle klumper for en jevn og fin røre. Den fungerer også fint som stabilisator i bakverk og sveller cirka 8 ganger i både kald og varm væske. Da melet er malt opp av bønnefrø, inneholder den verken korn eller gluten og passer derfor perfekt inn i et glutenfritt kosthold.
Xanthan Gum binder, gir glatt struktur og fylde, kan brukes i varm og kald væske. Men det binder og sveller ikke fult så kraftig som xanthan gum. Det er derimot helt magisk å blande med melk for å lage is! ( det forhindrer nemlig krystallisering når mann fryser melke !)
Xanthan Gum brukes også som emulgator, det vil si at den hindrer fett i å skille seg i dressinger, sauser o.l.
Dette er konsistensen kremen bør ha før du stiller den kalt:
Slik blir den om du lar den stå litt lengre o fryseren. Merk at den ikke er gjennomfryst. Det er kun et lite lag på toppen.
Sjekk gjerne morimi.no/oppskrifter/ for mange flere lettvinte, næringsrike og gode oppskrifter!
Ønsker du skreddersydd oppfølging på trening og kosthold samt tilgang på en database med over 1000 oppskrifter?
Sjekk ut Morimi.no/coaching/