Verdens enkleste pølsegrateng | Ovnsbakt potetmos med grønnsaker
Ingredienser
- Potetmos bunn:
- 1 pose ( 100g ) hoff gressløk potetmos
- 500-600 ml kokende vann
- 1 buljong terning eller 15g maggi saus
- 100g eggehvite ( tre egg )
- Pepper og muskatnøtt/ kardemomme
- Topping:
- 500-600 g grønnsaksblanding (feks. bukketblanding)
- 300 g go og mager pølse / annen mager pølse / skinke
- 100g løk
Verdens enkleste pølsegrateng | Ovnsbakt potetmos med grønnsaker
Per porsjon laget med pølse (2 porsjoner):
508 Kcal | 59g K| 16g F| 32g P
20-40 min
Ingredienser
- Potetmos bunn:
- 1 pose ( 100g ) hoff gressløk potetmos
- 500-600 ml kokende vann
- 1 buljong terning eller 15g maggi saus
- 100g eggehvite ( tre egg )
- Pepper og muskatnøtt/ kardemomme
- Topping:
- 500-600 g grønnsaksblanding (feks. bukketblanding)
- 300 g go og mager pølse / annen mager pølse / skinke
- 100g løk
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen på 200 grader varmluft.
- Hell Kokende vann i en ildfast form eller panne og løs opp buljong terningen i det
- Visp inn potetmos pulveret og ønskede krydder
- Tilsette eggehvitene og rør godt.
- Kutt opp løken og fordel på toppen.
- Sett i ovnen for 10-15 min ( til den begynner å bli fast )
- Kutt pølsen i ønsket størrelse og tin opp grønnsakene i mikroen eller lignende
- Ta formen ut fra ovnen og fordel over pølse / skinke og grønnsaker. Krydder etter ønske.
- Sett i ovnen på 220 grader varmluft ( og grill ) i ca. 10 min eller til pølsen begynner å bli sprø.
- Avkjøl og server! Topp gjerne med ketchup eller sennep!
Her snakker vi nostalgi! Potetmos med pølser og ketchup var en av favoritt rettene mine som barn! Spesielt dersom potetmosen og pølsenr var litt crispy! Eggehvitene bidrar til at potetmosen blir enda litt faster og mettende enn ordinære potetmos. Pulver varianten til Hoff inneholder allerde melkepulver og urter og dermed trenger man kun vann for å blande den! Buljongen bidrar til en litt rundere og fyldig smak.
Denne her retten passer perfekt i en hektisk hverdag. Den krever svært lite tilbereding, lite kutting, lite oppvask, billig og næringsrik er den også!
Jeg tipper at denne slår ann hos både store og små! Vist du vil gjøre den ekstra fancy kan du strø over litt mozzarella når den fremdeles er glovarm!