Hjemmelaget Proteinella | Proteinrikt lavkalori sjokolade pålegg
Ingredienser
- 200g mager cottage Cheese
- 300g gresk yoghurt 2% / mager kesam
- 30g casein proteinpulver ( Body science sin Casein pudding miks fungerer utmerket)
- 15g avfettet mandelmel, kokosmel eller peanøttmel
- 5g xanthan gum eller guarkjernemel ( kan sløyfes )
- 15g bakekakao eller kakaopulver med lite tilsatt sukker
- 2-6 ss sukrin gold eller tilsvarende ( du kan også
Hjemmelaget Proteinella | Proteinrikt lavkalori sjokolade pålegg
Hele oppskriften:
570 Kcal| 21g K| 13g F | 88g P
20-40 min
Ingredienser
- 200g mager cottage Cheese
- 300g gresk yoghurt 2% / mager kesam
- 30g casein proteinpulver ( Body science sin Casein pudding miks fungerer utmerket)
- 15g avfettet mandelmel, kokosmel eller peanøttmel
- 5g xanthan gum eller guarkjernemel ( kan sløyfes )
- 15g bakekakao eller kakaopulver med lite tilsatt sukker
- 2-6 ss sukrin gold eller tilsvarende ( du kan også
Fremgangsmåte
- Rør først sammen cottage cheese og yoghurt
- Bland sammen alle de tørre ingrediensene I en separat bolle ( bortsett fra xanthan gum/ guarkjernemel og søtning)
- Bruk en stavmikser, foodprossesor eller smoothie blender til å mikse sammen yoghurtblandingen og de tørre.
- Når det er godt blandet sammen tilsetter du Xanthangum / guarkjernemel. Rør for minst 5 min før en tykk masse. Det er godt mulig du må bytte fra en visp til en kna eller eltepinne på stavmikseren/ foodprossesoren
- Tilsett søtning etter behov.
- Fordel i små syltetøyglass eller lignende og sett i kjøleskapet.
Denne her oppskriften er helt konge dersom du er glad i sjokoladepålegg! Den fungerer utmerket på alt til nybakte rundstykker til søte wraps med bær eller banan. Eller hva med å toppe havregrøten med den? I verste fall kan du også helt fint bare maule den som kjeksdeig! Bare husk noe bær eller frukt ved siden av. Feks jordbær.
Eller hva med å spise det sammen med Brytebrødet mitt eller disse vaflene?
Pålegget holder seg helt fint i kjøleskapet noen dager. Det beste vil være å dele det opp i små beholdere. Deler du hele på 5 små syltetøyglass vil vært glass gi deg rundt 110 kalorier og 16g Protein! Utmerket å ha med seg til lunsj eller åpne et glass til en digg kvelds!
Tips til næringsinnhold:
Hvordan finne næringsinnhold pr. 100 gram på oppskrifter:
Regn ut total antall kalorier på alle ingrediensene. Det vil si at du legger sammen kaloriinnholdet på alle ingrediensene som blir brukt. Da får du antall kalorier i hele oppskrifte/ røra. Her blir det 570 Kcal.
Legg sammen vekta på alle ingrediensene som blir brukt eller vei hele røra.
Så deler du Total kalorier på total vekt. Tallet du får ut fra dette multipliserer du med 100. Slik:
Total kcal i oppskrift her: 570 kalorier
Total vekt av alle ingredienser: 600 gram
570 / 600 = 0.95 x 100 = 95 kcal per 100 gram.
I MyFitnessPal kan du bare legge inn alle ingrediensene også legge inn totalvekt som antall porsjoner. Da vil 1 porsjon tilsvarende 1 gram.
Når du baker, koker eller steker til vil Denne verdien forandre seg etter tilberedning. Så det er kun fin å bruke om du feks veier opp rundstykker FØR dem går i ovnen.
For å finne næringsinnhold etter tilberedning:
En annen metode for å finne næringsinnhold per 100g TILBEREDT vare er at du legger sammen total antall kalorier i alle ingrediensene som blir brukt også veier du det ferdige produktet etter tilberedning.
EKS: En brøddeig inneholder totalt 1000 kalorier.
Etter at du har bakt brøet så veier du det og får at det veier 400g
Deretter gjør du det samme som ovenfor:
1000 kalorier / 400 gram = 2,5 x 100 = 250 kcal per 100 gram ferdig brød